Däckbyte – en god investering

Däckcentrum i Hässleholm – däck för alla fordon på ett, två, fyra och fler hjul

På Däckcentrum i Hässleholm utför vi däckbyte via drive-in

Välkomna!

Alla kunder, nya som befintliga, hälsas varmt välkomna att göra sina däckbyte hos oss på Däckcentrum i Hässleholm.

Vi finns på plats måndag – fredag och har bra öppettider: 07:30 till 16:30 och erbjuder världsklass service och hjälp när det kommer till allt inom branschen.

På vår däckverkstad hjälper vi gärna dig att göra ditt däckbyte, till exempel från sommardäck till vinterdäck och tvärt om.
Våra tjänster på Däckcentrum i Hässleholm har även däckhotell.

Svårt att själv skifta däck på din bil därhemma?

Att utföra däckbyte kan vara jobbigt hemma på uppfarten, så kom till vår däckverkstad i Hässleholm så hjälper vi dig med din bil.

Vad vi gör

I servicen på vårt däckhotell ingår:
däckbyte, tvätt av fälgar och vi ser över dina däck innan det är dags för nästa säsong. När du använder dig av våra tjänster i Hässleholm går ditt däckbyte på ett kick, sen kan du och din bil rulla iväg med säkra däck.

Däckcentrum i Hässleholm är experterna på däckbyte

Drop-in / Drive-in

På Däckcentrum i Hässleholm kör vi alla däckbyte på bilsidan med drop-in.

När det är högtryck på däckbyte från sommardäck till vinterdäck, är det bara att ställa sig i kö så fixar vi dina däck så fort det går, kaffe ingår.

Däckservice på plats där du är

Ska du byta däck på t.ex en gårdsmaskin så har vi såklart däckservice även utanför Hässleholm. Då kommer vi ut till dig med en av våra lastbilar och utför denna service på plats.

Det viktigaste för oss

För oss är det viktigt med nöjda kunder med bra däck.

Köp däck online hos Däckcentrum i Hässleholm

Det roligaste som finns

För ett antal år sedan var det någon som kom in till oss och sa ”byta däck är det roligaste som finns” sedan dess har det på något vis blivit vårt motto på Däckcentrum i Hässleholm.

Däckcentrum nära till hands

När det är dags för just din del att använda dig av vår kunskap i Hässleholm gällande däck, däckbyte eller någon annan form av däckservice så finns vi bara ett samtal bort på 0451-468 40.

Eller så kommer du bara in till oss på Däckcentrum i Hässleholm där vi tycker att byta däck är det roligaste som finns kopplat med nöjda kunder som kör med bra däck.

Märken

Vi jobbar med märken som: Michelin, Goodyear, Sava, Yokohama, mf.

Vi har däck för alla årstider

Vi har kvalitetsdäck för alla fordon, alla årstider

Däck i Hässleholm

Vi har kvalitetsdäck för alla fordon, alla årstider

Vinterdäck

Lagar och Regler

Enligt lag skall fordon framföras med vinterdäck på från 1 December – 31 Mars. Även släpvagn som dras av sådant fordon, skall vara försedd med vinterdäck. Minsta tillåtna mönsterdjup på vinterdäck för personbilar och lätta fordon är 3mm. För tunga fordon gäller ett minsta mönsterdjup på 5mm. Dubbade vinterdäck får användas från den 1 oktober t.o.m 15 april. Det är naturligtvis tillåtet att använda vinterdäck utöver denna tid om vinterväglag råder. Med vinterdäck avses däck som är framtagna särskilt för vinterkörning. För att vara av typ vinterdäck ska däcken vara märkta med något av följande:

  • M+S
  • M.S
  • M-S
  • M&S
  • Mud and Snow

Kravet på vinterdäck omfattar inte fordon som är 30 år eller äldre. Undantaget motiveras av att det i detta fall rör sig om s.k. motorhistoriska fordon som det är svårt eller t.o.m omöjligt att hitta vinterdäck till. Sådana fordon används dessutom oftast vid mycket speciella tillfällen när vinterdäck inte är nödvändiga. Läs mer om lagen om vinterdäck på Transportstyrelsens webbplats.

Däckcentrum i Hässleholm har vinterdäcken för just ditt fordon

Sommardäck

Vårtecken

Ett tydligt vårtecken är när det blir dags att skifta vinterdäck till sommadäck. Slipp krypa runt på marken och lämna över jobbet till proffsen.

Vi tar hand om dina hjul året runt och erbjuder däckhotell där de förvaras rena och fina i tempererade lokaler tills det är dags för nästa säsong.

Mönsterdjup sommardäck

Det är på sommardäck som vi rullar mest större delen av året, vilket innebär att de slits de ut mer än vad vinterdäck gör under ett år.

Kom ihåg att hålla extra koll på mönsterdjupet så att ditt väggrepp inte försämras och säkerheten riskeras.

Mönsterdjupet ska vara på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Tänk däremot på att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att ge bra grepp och säkerhet vid fuktig vägbana. Sväng förbi vår verkstad så kontrollerar vi för dig. Säkerheten först!

Så här tar du reda på hur gammalt ditt sommardäck är

Du kan själv datera ditt sommardäck genom att kika  på sidan av däcket. Sedan år 2000 finns där en fyrsiffrig DOT-kod och den anger däckets ålder.

Om DOT-koden exempelvis är 0418 så är däcket tillverkat under vecka 4, år 2018.

Hur vet man om det är dags för nya sommardäck?

När mönsterdjupet i sommardäcken börjar närma sig 3 mm är det strax dags att byta ut dem. När mönsterdjupet börjar krypa ner mot 1.6 mm är det definitivt dags att byta ut däcken – lagen kräver det.

Ett nedslitet sommardäck innebär stora risker och  framförallt ökas risken för vattenplaning avsevärt om du har sommardäck som är mycket ojämnt slitna.

De bästa däcken ska i regel sitta baktill på bilen fast det allra bästa är så klart att ha ett så jämnt slitage som bara möjligt. Hitta rätt sommardäck hos oss på Däckcentrum i Hässleholm. 

Vi hjälper dig gärna hitta nya sommardäck som passar din bil och dina fälgar. 

Hela vägen hem-försäkring

Gratis däckförsäkring i 12 månader – tar dig hela vägen hem vid punktering

För oss är det viktigt att du tar dig hela vägen hem på ett säkert sätt. Därför har vi tagit fram vår alldeles egna Hela vägen hem-försäkring. Kort och gott innebär den att när du köper 4 st. nya vinter- eller sommardäck* så ingår det en förmånlig däckförsäkring. Denna hjälper dig om din bil oturligt nog får punktering och du inte kan köra vidare. Försäkringen gäller för dina fyra däck oavsett om det är de nya du köpt eller de däck du kör andra delen av året med.

I din bilförsäkring behöver du oftast betala dyra självrisker om något händer med din bil och däck. Vår försäkring är utformad för att du ska ta dig hela vägen hem om något sker med dina däck. Vi hjälper dig på plats, ser till att däcket lagas eller byts ut, och allt detta utan självrisk.

*Gäller vid köp av ContinentalGoodyear, Michelin, Pirelli, Hankook och Yokohama
Registreringen gör du på verkstaden.

  • Hjälp dygnet runt, året om i hela Sverige via SOS International
  • Hjälp direkt på plats eller bärgning till närmsta Däckpartner
  • 0 kr i självrisk
  • Reparation eller nytt däck utan kostnad
  • Inget mönsterdjupsavdrag

Du registerar din försäkring på verkstaden.

Däck i Hässleholm

Yokohama däck

Däck i Hässleholm

Michelin däck

Däck i Hässleholm finns hos Däckcentrum i Hässleholm

Goodyear däck i Hässleholm

Pirelli logo
Continental logo
Hankook logo

Du som har ett aktivt Hela vägen hem-försäkring och behöver assistans ringer 0775-52 50 50

Handla däck i vår webshop

Adress

Däckcentrum i Hässleholm AB
Södra Kringelvägen
281 33 Hässleholm
Till vägbeskrivning

Ring eller skriv

Telefon: 0451-468 40
E-post: info@dackcentrumh.se
Integritetspolicy GDPR

Hela Vägen hem-försäkring

Vår försäkring är utformad för att du ska ta dig hela vägen hem om något sker med dina däck. Vi hjälper dig på plats, ser till att däcket lagas eller byts ut, och allt detta utan självrisk. Läs mer

Rikstäckande Jour

Däckpartner finns när du behöver oss, oavsett var du befinner dig på väg runt om i landet. Klicka här och hitta en av våra däckversktäder nära dig.

Akut fältservice

Du får akut fältservice dygnet runt.
Ring 24-Jour: 070 720 75 39

24 timmar service

Däckpartners har ett samarbete med TEN (Tyre European network) när det gäller däckservice 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan i hela Europa. Med det här avtalet minskar tiden för driftstopp och vi ser till att du och dina förare får en säker resa på vägen. Vi skall vara på plats inom två timmar, och vi har nästan 7400 anslutna däckspecialister som ger dig experthjälp på plats. Läs mer här

Call Now Button